Candidații pentru bursele Erasmus+ 2017 - 2018 (Cadre didactice)

Candidații pentru bursele Erasmus+ 2017 - 2018 (Cadre didactice)

Rezultatele selecției candidaților pentru bursele Erasmus + 2017-2018(cadre didactice) Nr.Nume, PrenumeProgramul de mobilitateTipul mobilitățiiȚaraUniversitatea gazdă 1 Abramihin Cezara Business și administrare Formare România Universitatea V. Alecsandri din Bacău, România 2…
Readmore
Top 10 cei mai buni studenți ai ASEM - 2017

Top 10 cei mai buni studenți ai ASEM - 2017

Comisia de concurs a evaluat dosarele înaintate la cea de-a XV-a ediție a concursului ”Cel mai bun student al ASEM - 2017” și a anunțat rezultatele. Astfel, pe locul III…
Studenții CSIE au

Studenții CSIE au "capturat" drapelul la CTF – 2017 în Suceava

Studenții ASEM Karina Tatarova, Dennis Igumnov și Chirill Otkidach, studenți în anul IV la specialitatea „Securitatea informațiilor“, au format echipa care a participat la concursul dedicat securității informației CTF -2017…
Studenți pentru o zi  la ASEM

Studenți pentru o zi la ASEM

Timp de o zi, elevi din clasele a XII-a de la liceele din Căușeni, Hîncești și mun. Chișinău, selectați în baza aplicărilor, s-au aflat la ASEM şi au “probat” statutul…

Cu ocazia sărbătorii a 25 de ani de activitate a ASEM, catedra "Limbi Moderne de Afaceri" organizează o masă rotundă cu genericul 25 de ani de predare a limbilor moderne la ASEM: de la abordarea comunicativă la perspectiva comunicativ-acţională.

În condițiile internaționalizării spațiului educațional și a extinderii mobilității academice, reflecția asupra modalităților de ameliorare a procesului de predare/învățare a limbilor moderne apare firească și indispensabilă, în măsura în care capacitatea de comunicare în una sau mai multe limbi străine oferă studenților o serie de recompense personale, profesionale și academice. De aceea, organizarea dezbaterii științifice în cauză constituie un răspuns concret la preocupările noastre permanente orientate spre optimizarea procesului de predare/învățare a limbilor de afaceri, astfel încât studenții să poată transforma cu succes învățarea limbilor moderne într-o afacere profitabilă pentru viitoarea lor activitate profesională.

Discuțiile vor fi orientate în jurul următoarelor axe:
  • limbaj economic versus limbaj de afaceri;
  • avantajele și constrângerile abordării comunicative în predarea limbilor modeme;
  • atuurile abordării acţionale în predarea/învățarea limbilor moderne;
  • rolul sarcinilor în predarea/învățarea limbilor modeme. Sarcini acţionale;
  • finalități și tipuri de evaluare.

Evenimentul va avea loc în data de 15 iunie 2016, ora 1100, sala 701 (blocul B), ASEM.

Persoane de contact:

Moldovanu Gh., dr. hab., prof. univ. e-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.
Dragancea S., dr. conf. univ. e-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.
Hîrbu S., drd., lector superior universitar, e-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.
Grozav P., lector superior universitar e-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.
Secretariat cat LMA e-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.
mun. Chişinău,str. Mitropolit G. Bănulescu-Bodoni, 59 ASEM, blocul B, Catedra LMA, et.6, bir.611 Tel.(+373 22) 402 951