Academia de Studii Economice a Moldovei
Școala Masterală de Excelență în Economie și Business

proiect justitie

Ești student la drept sau tânăr jurist la început de carieră? Ai între 20 și 30 de ani și îți dorești să te formezi profesional și personal astfel încât să poți avea un rol determinant în sistemul juridic, dincolo de formarea academică? Participă la programul Acțiune pentru Justiție pentru tinerii lideri din domeniul dreptului din Republica Moldova și devino membru al unei comunități  profesioniste de juriști.

Odată ce justiția reprezintă unul dintre cele trei piloane ale unui stat, astăzi Republica Moldova are nevoie mai mult ca niciodată de o fortificare a statului de drept, așa încât funcționarea sistemului juridic să devină una eficientă și integră. Dincolo de situația actuală, capacitatea adevărată de schimbare și impact o au tinerii profesioniști. Astfel, organizația INVENTO vine cu un proiect destinat juriștilor activi, ce are drept scop formarea personală și profesională a 20 de tineri juriști pentru a acționa cu integritate și profesionalism, creând nemijlocit o rețea de persoane cheie pentru dezvoltarea țării.

Proiectul Acțiune pentru Justiție este un cadru de dezvoltare alcătuit din 4 componente:
  • IKnow (Cunoaștere)– Curs de dezvoltare personală pentru capacitarea în domeniul  liderismului, oratoriei, managementul timpului, brand personal și comunicare eficientă.
  • ILearn (Interacțiune) –  Sesiuni cu experți profesioniști din drept și nu numai, din țară și de peste hotare, în cadrul cărora vor fi abordate subiecte actuale sistemului de drept. Tot aici, vor fi efectuate 5 vizite de studiu în instituțiile relevante sistemului de drept din Republica Moldova, inclusiv Parlamentul Republicii Moldova, Institutul Național de Justiție, Curtea Constituțională, ș.a.
  • ICare (Relaționare) – Program de mentorat realizat dintre participanți și personalități din domeniul juridic (parte a comunității Acțiune pentru Justiție), în vederea fortificării unei mișcări pentru integritate în domeniul justiției, și creării unui mediu favorabil pentru noi inițiative civice.
  • ICan (Acțiune) – Instruire și consiliere în domeniul managementului proiectelor, în contextul în care cele mai bune proiecte vor fi susținute în procesul de realizare.

Proiectul îi va premia pe cei mai activi participanți cu o vizită de studiu la București.

Criterii de eligibilitate:
  • Student(ă) sau absolvent(ă) al/a Facultății de Drept;
  • Vârsta cuprinsă între 20-28 de ani;
  • Implicare activă în viața comunității (proiecte,conferințe, organizații,etc.)
  • Motivație și responsabilitate.

Perioada de aplicare: 17 noiembrie – 14 decembrie 2015

Modul de aplicare: Pentru că profilul participanților este unul specific, este necesară o abordare obiectivă și o asigurare a transparenței decizionale. Selecția participanților se va desfășura în două etape:

Etapa I - Fiecare aplicant va completa un dosar de participare, care va conține următoarele:

  • CV personal;
  • Scrisoare de motivație.

Dosarul urmează a fi trimis pînă pe 14 decembrie, 2015, ora 23:00 la adresa de email: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea., cu următoarea mențiune: „Aplicație Acțiune pentru Justiție”.

Etapa a II-a Interviul
Acesta se va desfășura într-un mod obiectiv, de către un juriu profesionist în perioada 17-22 decembrie 2015. Scopul acestei etape este de a determina nivelul de pregătire și motivație a aplicantului.

Odată cu evaluarea finală, vor fi selectați 20 de aplicanți.
Rezultatele finale vor fi comunicate persoanelor selectate prin e-mail sau telefon.

Despre alte proiecte desfășurate, urmăriți-ne pe pagina de Facebook: www.facebook.com/invento.md

Pentru informații suplimentare:
Ana Indoitu
Managerul proiectului Acțiune pentru Justiție
Tel.: 060067681
E-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.Proiectul „Acțiune pentru Justiție” este susținut prin grant de către Departamentul de Stat al Ambasadei SUA, Secția Justiția penală și aplicare a legii și implementat de Asociația Invento.