Academia de Studii Economice a Moldovei
Catedra "Gândire Economică, Demografie şi Geoeconomie"

Date de contact

 
str.Banulescu-Bodoni 59,
MD-2005, Chișinău, R. Moldova
 
T: 22-41-28
F: 22-19-68

Clubul de Dezbateri Ştiinţifice Studenţeşti "Modul Economic de Gândire" a fost deschis în februarie 2013 la facultatea de Relaţii Economice Internaţionale şi are drept scop dezvoltarea abilităţilor de analiză, de gândire critică a studenţilor. Clubul îşi propune să ajute participanţii să dobândească capacitatea de a vorbi liber în public, de a realiza cercetări ştiinţifice, oferind posibilitatea de a primi un feedback constructiv din partea colegilor, a corpului didactic şi de a face cunoştinţă cu alţi tineri activi şi ambiţioşi.

Clubul este, de asemenea, o platformă liberă de discuţie atât între studenţi, profesori, oficiali din Republica Moldova, cât şi de peste hotarele ţării.

Accesul este liber pentru studenţii de la facultatea Relaţii Economice Internaţionale şi pentru studenţii interesaţi de la alte facultăţi şi universităţi.

Mentorul şi coordonatoarea clubului este doamna doctor, conferenţiar universitar Elina Benea-Popuşoi, şef-catedră "Gândire Economică, Demografie, Geoeconomie" ASEM.

Şedinţele au loc de regulă, o dată la două săptămâni, în sala 701 bloc B şi întrunesc 3 părţi componente: prezentarea cercetărilor de către studenţi, urmată de prezentarea argumentelor liderilor de opinie PRO şi CONTRA. Aceştia la rândul lor, sunt cei care eventual provoacă dezbaterile între cei prezenţi. A treia parte din program presupune concursul pentru "cea mai tare întrebare-argument" (2 puncte), "cea mai surprinzătoare întrebare-argument" (2 puncte), "cea mai scurtă întrebare-argument" (2 puncte), adresate din sală. La finele şedinţei are loc aprecierea celor mai activi participanţi, inclusiv a raportorilor care devin membri asociaţi ai Clubului de Dezbateri, acumulând câte 8 puncte şi a liderilor de opinie PRO/CONTRA care acumulează câte 4 puncte.

Cu condiţia unui interes şi a unei prezenţe constante, la acumularea unui punctaj de 12 puncte în cadrul clubului, participanţii devin membri deplini ai Clubului de Dezbateri Ştiinţifice Studenţeşti "Modul Economic de Gândire".

Pentru detalii rugăm să accesaţi pagina de Facebook:
Clubul de Dezbateri "Modul Economic de Gândire"
e-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.