Academia de Studii Economice a Moldovei
Catedra "„Merceologie, Comerţ și Alimentație Publică”

Date de contact

 
str.Banulescu-Bodoni 59,
MD-2005, Chișinău, R. Moldova
bl. A, biroul 212
 
merc.asem@mail.ru

 
T: (022)402 970

Ciclul I - Licență

Pe parcursul celor trei ani de studii, studenții specialității „Merceologie și Comerț” studiază următoarele discipline:

Programe analitice ale disciplinelor - specialitatea Merceologie şi Comerţ (frecvență la ZI)
Programe analitice ale disciplinelor - specialitatea Merceologie şi Comerţ (frecvență REDUSĂ)

  • Microeconomie;
  • Macroeconomie
  • Matematică economică;
  • Informatică economică;
  • Istoria gândirii economice;
  • Arta comunicării și etica profesională;
  • Limba străină de afaceri;
  • Educație fizică;
  • Bazele merceologiei;
  • Economia întreprinderilor de comerț;
  • Statistică;
  • Economie mondială şi integrare europeană;
  • Econometrie;
  • Standardizarea, metrologia și evaluarea conformității;
  • Merceologia mărfurilor cerealiere, panificație, legume și fructe;
  • Merceologia mărfurilor de uz casnic;
  • Merceologia mărfurilor vestimentare;
  • Contabilitatea întreprinderilor de comerț;
  • Filosofie economică/ Politologie;
  • Merceologia mărfurilor socio-culturale;
  • Marketing;
  • Finanțe;
  • Microbiologia, sanităria şi igiena mărfurilor;
  • Sisteme informatice în comerț/ Tehnici de vânzări;
  • Merceologia mărfurilor gustative și de cofetărie;
  • Merceologia mărfurilor animaliere;
  • Analiza economico-financiară;
  • Tehnologia și organizarea comerțului;
  • Management;
  • Antreprenoriat/ Fiscalitate;
  • Tehnologia și tehnica refrigerării/ Baza material tehnică a întreprinderii de comerț;
  • Dreptul afacerilor;
  • Managementul calității mărfurilor.

Pe parcursul celor patru ani de studii, studenții specialității „Tehnologia și Managementul Alimentației Publice” studiază următoarele discipline:

Programe analitice ale disciplinelor - specialitatea Tehnologia produselor alimentare (frecvență la ZI)

  • Teorie economică;
  • Matematica economică;
  • Chimia neorganică și analitică;
  • Economia întreprinderii alimentației publice;
  • Limba străină de afaceri;
  • Informatica economică;
  • Educaţie fizică;
  • Grafica inginerească;
  • Marketingul alimentației publice;
  • Fundamentele conservării;
  • Fizica și metode fizice de cercetare;
  • Chimia organică;
  • Chimia fizică și coloidală;
  • Merceologia produselor alimentare;
  • Standardizarea, metrologia și evaluarea conformității;
  • Fundamentele proceselor tehnologice în unitățile de alimentație publică;
  • Biochimia alimentară;
  • Managementul alimentației publice;
  • Microbiologia generală;
  • Mecanica;
  • Filosofie socială și economică/ Politologie;
  • Tehnologie culinară I, II, III;
  • Operații unitare în industria alimentară;
  • Igiena și sanitaria în unitățile alimentației publice;
  • Microbiologia produselor alimentare;
  • Electrotehnica  și bazele electronicii;
  • Chimia produselor alimentare;
  • Fundamentele managementului organizației;
  • Falsificarea mărfurilor și metode de identificare;
  • Finanțele unității alimentației publice;
  • Alimentația curativă și de profilaxie;
  • Utilaj frigorific;
  • Fundamentele nutriției umane;
  • Contabilitatea în unitățile de alimentație publică;
  • Antreprenoriat/ Managementul relațiilor de muncă și securității muncii;
  • Tehnologia produselor de patiserie și cofetărie;
  • Designul și estetica produselor de cofetărie;
  • Utilaj tehnologic;
  • Sisteme informatice de gestiune;
  • Produse de catering;
  • Managementul calității alimentelor;
  • Toxicologia și securitatea alimentară;
  • Controlul și asigurarea calității în unitățile alimentației publice;
  • Proiectarea tehnologică a unităților de alimentației publică;
  • Organizarea deservirii în unitățile de alimentație publică;
  • Dreptul afacerilor;
  • Organizarea și gestiunea  în unitățile alimentației publice;
  • Arhitectura și construcția unităților de alimentație publică;
  • Protecția muncii;
  • Oenologie;
  • Managementul riscurilor în afaceri;
  • Gastronomie internațională;
  • Economie mondială și integrare europeană.

Ciclul II - Masterat

Pe parcursul celor doi ani de studii, masteranzii specialității „Comerț și Expertiza Mărfurilor în Activitatea Vamală” studiază următoarele discipline:

  • Organizarea activității vamale;
  • Managementul calității;
  • Managementul siguranței alimentului;
  • Managementul resurselor umane;
  • Procedee și tehnici de plasare a mărfurilor pe piață;
  • Dreptul comercial internațional;
  • Expertiza mărfurilor în vamă;
  • Identificarea falsificărilor mărfurilor și protecția consumatorilor;
  • Managementul operațiunilor logistice;
  • Tehnici vamale;
  • Economia omului creativ;
  • Tehnici promoționale;
  • Nutriția rațională și asigurarea inofensivității alimentelor;
  • Audit etico-economic în Businessul Contemporan;
  • Managementul sortimentului de mărfuri;
  • Tehnologii de comercializare a mărfurilor;
  • Comerțul electronic;
  • Tehnologii informaționale în sisteme logistice;
  • Tehnici de negociere în afaceri;
  • Determinarea valorii în vamă;
  • Metodologia și etica cercetării în comerț.

Navigare rapidă

Contacte

 
str.Banulescu-Bodoni 61,
MD-2005, Chișinău, R. Moldova
 
T: 22-41-28
F: 22-19-68