Academia de Studii Economice a Moldovei
Universitate angajată în VIITOR

Studenții ASEM Karina Tatarova, Dennis Igumnov și Chirill Otkidach, studenți în anul IV la specialitatea „Securitatea informațiilor“, au format echipa care a participat la concursul dedicat securității informației CTF -2017 (Capture the Flag - capturează drapelul).

Echipa de la ASEM s-a plasat pe locul 25 dintr-un număr total de 35 de echipe participante, cedând doar în fața echipelor de la Politehnica din Timișoara și București.

Tinerii ”securiști în informatică” au au trebuit să răspundă la 10 întrebări, care acoperă o varietate mare de direcții din domeniul securității informațiilor. ASEM-iștii au fost instruiți de către C. Sclifos, S. Ohrimenco și C. Cojocaru.

Ediția din acest an a competiției a avut loc în perioada 26-27 octombrie la Suceava, și a fost organizată de către Universitatea Ștefan cel Mare (Suceava), Compania Safetech Innovations - singura companie specializată pe piața românească, care oferă o gamă largă de servicii de securitate cibernetică; și ASSIST Software România, specializată în proiecte de dezvoltare software de securitate, oferite pe bază de outsourcing diverselor domenii cum ar fi aplicații mobile și web-utilizator business, e-commerce, e-plăți, securitatea informațiilor, e-sănătate, divertisment și industria jocurilor.