Academia de Studii Economice a Moldovei
Universitate angajată în VIITOR

La eveniment au participat 142 de elevi, cu vârsta cuprinsă între 15-19 ani, veniți din 26 unități administrativ-teritoriale, inclusiv din partea stângă a Nistrului și 24 de profesori din cadrul instituțiilor de învățământ preuniversitar.

Evenimentul s-a desfășurat pe parcursul a două zile în cadrul programului „Susținerea educaţiei antreprenoriale în Europa de Est” finanțat de USAID. Elevii, grupați în 18 echipe, au lucrat împreună cu experţi independenţi şi consultanţi voluntari din mediul de afaceri pentru a identifica noi surse posibile de obţinere a bioenergiei sau a altor produse bio, pornind de la încercarea de reducere a fenomenului de ardere a frunzelor uscate din Moldova în perioada toamnei.

Premianții:
  • Locul 3 – #Block of Leaves (utilizarea frunzelor uscate pentru producerea îngrășămintelor naturale, atât în stare lichidă, cât și în stare solidă, sub formă de cuburi)
  • Locul 2 - #Banii de sub tălpi (utilizarea resturilor vegetale pentru obținerea biometanului)
  • Locul 1 – #E-color (utilizarea frunzelor pentru obținerea vopselii ecologice, realizarea de peleți pentru furnizarea agentului termic și producerea îngrășămintelor naturale).

Organizatori ai evenimentului: Junior Achievement Moldova și Academia de Studii Economice a Moldovei