Academia de Studii Economice a Moldovei
Universitate angajată în VIITOR

Au scris despre cum văd ei ”Învățământul din Republica Moldova – prin tradiție spre... CALITATE” și au câștigat premiile I și II la un concurs de eseuri pentru studenți, organizat de Agenția Națională de Asigurare a Calității în Învățământul Profesional (ANACIP), cu ocazia Zilei Mondiale a Calității.

Potrivit www.anacip.md, Augustin Ignatov, masterand la ASEM a luat locul I, iar Camelia Lupașco de la Tehnologia Alimentației Publice, BAA, ASEM, s-a clasat pe locul II.

Concursul s-a desfășurat în perioada 4 octombrie - 8 noiembrie curent, iar lucrările au fost evaluate de către o comisie din cadrul ANACIP, Agenţiei Universitare a Francofoniei (AUF), profesori.

În urma evaluării au fost apreciate cele mai originale idei, gândirea critică, creativitatea, spiritul analitic, încadrarea în temă, argumentarea ideilor și, nu în ultimul rând, corectitudinea lingvistică și gramaticală.

Scopul concursului de eseuri consacrat Zilei Mondiale a Calității a fost de a motiva tinerii să promoveze și să dezvolte cultura calității în instituțiile de învățământ din Republica Moldova.
Alte patru (din 6) premii au mers către studenții Iniversității ”Aleco Russo” din Bălți, USM, Universitatea din Cahul și Colegiul Industrial din Bălți.

Concursul a înregistrat 23 de participanți, lucrările câștigătoare vor fi publicate pe site-ul ANACIP.

Accesați link-urile pentru a vedea eseurile câștigătorilor:

http://www.anacip.md/index.php/ro/comunicare/noutati/101-noutati/293-eseu-invatamantul-din-republica-moldova-prin-traditie-spre-calitate-premiantul-locului-i-augustin-ignatov

http://www.anacip.md/index.php/ro/comunicare/noutati/101-noutati/294-studenta-camelia-lupasco-despre-invatamantul-din-republica-moldova-prin-traditie-spre-calitate