Dacă studii economice - atunci la ASEM
VINO la ASEM, FII STUDENTUL NOSTRU!

La 21 noiembrie, studenții specialității Drept, ASEM, anul III, au mers într-o vizită de studiu la Centrul Tehnico-Criminalistic și Expertize Judiciare din Chișinău, unde s-au simțit, pentru câteva ore, parte a scenariilor de filme FBI, unde probele se analizează cu scrupulozitate în laborator.

Studenții au văzut cum se identifică persoanele certate cu legea, cum se depistează falsul în acte, hârtii de valoare și bancnote. Expresii precum: ”examinări şi evidenţe dactiloscopice, examinări fizice, sistemul balistic autorizat POISC, expertiza dactiloscopică a armelor albe, cea traseologică, tehnică a documentelor, grafoscopică, balistică şi a portretului, examinări speciale a materialelor, substanţelor şi articolelor, examinări auto-tehnice, examinări fonoscopice, examinări ale tehnologiilor informaţionale”, au prins contur și sens practic pentru cei 40 de studenți de la Drept.

Felicia Costov, studentă, a afirmat: ”Vizita de studiu a fost binevenită, în contextul studierii disciplinei de criminalistică. Interesant lucru e că am aflat că această instituție este acreditată de Centrul Național de Acreditare “MOLDAC”, în baza standardelor internaționale, ceea ce permite recunoașterea, la nivel internațional, a rezultatelor examinărilor criminalistice, efectuate în laboratoarele din Republica Moldova. Centrul tehnico-criminalistic și expertize judiciare a devenit acreditat în domenii ca: balistică, traseologie, dactiloscopie, grafoscopie, investigații în domeniul informaticii și examinarea tehnică a documentelor. Mulțumim organizatorilor pentru această oportunitate”.

”Am rămas plăcut surprinsă de tehnica performantă a laboratoarelor criminalistice, dar şi de capacităţile profesionale ale experţilor din cadrul Centrului care ne-au relatat cu entuziasm din experiența proprie de lucru. Astfel, am reușit să îndrăgim și mai mult știința criminalisticii care este una complexă, dar foarte interesantă. Deja știu exact unde îmi voi petrece următorul stagiu de practică”, a menționat studenta Ioana Lefter.

Alina Codreanu, lect. univ., departamentul Drept ASEM, a subliniat: ”În cadrul vizitei de studiu au fost atinse obiectivele propuse. Studenții au avut posibilitatea să vadă ”pe viu” o parte a activității unui expert criminalist, apreciind calitatea lucrului efectuat în laboratoare. La fel, aceștia au sesizat cât de complicată, dar și cât interesantă este munca unui expert în acest domeniu”.