Academia de Studii Economice a Moldovei
Universitate angajată în VIITOR

Un grup de studenți de la Universitatea de Stat din Texas, SUA, au avut o întâlnire cu studenții ASEM, în cadrul căreia tinerii au discutat despre sistemele educaționale din țările noastre, viața studențească și posibile relații de prietenie.

În cadrul discuțiilor, studenții ASEM au aflat, din prima sursă, despre viața, educația și activitățile de zi cu zi ale studenților din SUA.  Oaspeții au povestit studenților noștri despre universitate, studii, despre libertatea și flexibilitatea studiilor în paralel cu activitatea lor profesională încă de pe băncile facultăților dar și despre cum își petrece timpul liber un tânăr american. Totodată, aceștia au menționat că, profesorii din SUA sunt direct implicați în viața studenților, oferindu-le sprijin la angajare, iar instituțiile universitare se axează pe stagii și orientarea în carieră, asigurând maxime avantaje angajării tinerilor în câmpul muncii.

Studenții ASEM s-au arătat entuziasmați de viața studențească din cadrul Texas State University. La rândul lor, tinerii noștri au vorbit oaspeților despre studiile la ASEM, activități  extracurriculare, dar și despre alte activități din viața studenților moldoveni.

Texas State University este o instituție publică, unde învață peste 40 de mii de studenți, în cadrul a nouă facultăți.