Academia de Studii Economice a Moldovei
Universitate angajată în VIITOR

Încă nu au absolvit liceul, dar au planuri mari. Îşi doresc să gestioneze companii internaţionale, să fie oameni de afaceri de succes, savanţi şi start-up-eri de inovații. Este vorba despre 24 de elevi din Chișinău, Drochia, Cantemir și Ialoveni care au participat în cadrul proiectului ”Student pentru o Zi”, ce presupune familiarizarea elevilor cu activitatea ASEM.

Elevii au reușit să vadă cele mai importante locuri din cadrul ASEM, acolo unde se învață, se muncește, se crează și se iau decizii.

Ziua a început cu o scurtă prezentare a instituții de învățământ, după care a urmat o vizită la restaurantul ASEM (pentru cei care doresc să urmeze specialitatea de alimentație publică). Au văzut sălile cu calculatoare, au asistat la o lecție de finanțe publice, ținută de Angela Casian, conf.univ.dr., director Școala Masterală de Excelență în Economie și Business. Excursia a continuat cu biblioteca ASEM, modernizată și deținătoarea unei arhive impresionanate de cărți de specialitate. Elevii au avut ocazia să vadă cum funcționează un Incubator de Afaceri, cum se pun în aplicare ideile de business. Spre final – Sala Senatului. Acolo unde se iau decizii, se găsesc soluții pentru o mai bună desfășurare a orelor și activității didactice, unde se premiază cei mai buni studenți și profesori și se vine cu idei de evenimente interesante pentru familia ASEM.

Le urăm success la BAC, multă voință și îi așteptăm la ASEM!!!