Dacă studii economice - atunci la ASEM
VINO la ASEM, FII STUDENTUL NOSTRU!

Christian Danielsson este Directorul General al Directoratului General al Comisiei Europene "Politica europeană de vecinătate și negocierile privind extinderea"/DG NEAR. La ASEM, oficialul Danielsson a ținut o lecție publică studenților cu privire la parteneriatul dinamic dintre UE și Moldova: depășirea provocărilor și obținerea de rezultate benefice pentru cetățeni.

La eveniment au fost prezenți rectorul ASEM, Grigore Belostecinic, decanul facultății de Relații Economice Internaționale, Rodica Crudu, studenți și profesori de la Academia de Studii Economice a Moldovei.

În cadrul lecției publice, Christian Danielsson a menționat: ” Ceea ce puteți face, voi tinerii, este să vă implicați în societate. Încercați să schimbați ceva, abordați lucrurile diferit, votați! Implicați-vă în discuții, personal sau pe rețele de socializare. Nu neapărat pe subiectele la care aveți aceeași opinie. Discutați cât mai mult despre problemele care vă apasă, discutați cu părinții, prietenii…Democrația este bazată pe implicare și dacă aceasta lipsește, atunci nu funcționează. Fiți activi.”

În cadrul vizitei sale la ASEM, Christian Danielsson a fost însoțit de 20 de tineri Ambasadori Europeni și reprezentanți ai Delegației UE în Republica Moldova. Studenții ASEM s-au arătat interesați de subiectele propuse și au adresat diverse întrebări.

DG NEAR este un departament al Comisiei ce răspunde de politica UE în domeniul extinderii și de relația între UE și țările învecinate din Est și Sud. De asemenea, gestionează relațiile cu statele membre ale Spațiului Economic European și ale Asociației Europene de Liber Schimb, în domeniile vizate de politicile Comisiei.