Dacă studii economice - atunci la ASEM
VINO la ASEM, FII STUDENTUL NOSTRU!

În cadrul Academiei de Studii Economice din Moldova, s-a desfăşurat Forul Economic Internaţional „Free Market RoadShow 2019”, eveniment ajuns la cea de-a XII-a ediţie, întitulat: ”Reinventing freedom 30 years after the wall", organizat de Austrian Economics Center de la Viena, fundaţia Friedrich Naumann pentru Libertate și ASEM.

Forul are menirea de a promova valorile economiei de piață şi reprezintă cel mai important eveniment anual de popularizare pentru reprezentanţii curentului Liberalismul economic, eveniment care se desfăşoară cu regularitate, începând din 2008.Timp de 6 săptămâni, evenimentul se desfășoară în 30 de orașe.

Cu un mesaj de deschidere a venit rectorul ASEM, Grigore Belostecinic și Barbara Kolm, de la Friedrich A. v. Hayek Institute and Austrian Economics Center.

Primul panel de discuții a fost dedicat drepturilor de proprietate intelectuală, rolul pentru economie și interesul public. Moderator: Barbara Kolm (Friedrich A. v. Hayek Institute and Austrian Economics Center. Astfel, cu prezentări au venit Jared Parks (US Chamber of Commerce), Cyntia Ortiz Toledo (JTI) și Richard Zundritsch (Added Value).

Al doilea panel s-a axat pe subiectul Libertății vs Guvernare. Moderator: Federico Fernández (Austrian Economics Center) Speakeri: Gloria Alvarez (Libertopolis Radio), John Chisholm (John Chisholm Ventures), Karl-Peter Schwarz (Journalist), TBC.

Organizat pentru a 5-a oară la Chișinău, la eveniment au participat studenți, profesori și antreprenori din Moldova și peste hotare.