Dacă studii economice - atunci la ASEM
VINO la ASEM, FII STUDENTUL NOSTRU!

Echipa „MAIBEST” a învins lupta între tinerii bancheri și a devenit cîştigătoarea concursului „Bancherul modern - intelect inovator şi spirit jovial”. Concursul, dedicat aniversării a 25 de ani a leului moldovenesc, a avut loc pe 29 noiembrie și a fost organizat de către Departamentul „Investiții şi Activitate Bancară”, Facultatea Finanțe, ASEM.

Evenimentul a avut drept scop aprofundarea cunoștințelor teoretice și practice a viitorilor specialiști în domeniul financiar-bancar.

Competiţia s-a dat între două echipe: ”MAIBEST”, cu participarea studenților din grupele: FB 162, FB 163, FB 172 (căpitanul echipei Mihai Rotaru) și ”POWERBANK” – grupele: FB 161, FB 164, FB 165, FB 171 (căpitanul echipei Valeria Sîrbu), care au reprezentat şi au fost sponsorizate de către BC ”Moldova-Agroindbank” S.A. și respectiv Fincombank S.A.

Astfel, tinerii au concurat la cinci probe propuse de organizatori: prezentarea generală a echipelor „Banca – a doua noastră casă”; probă pe subiecte teoretice și practice din activitatea bancară „Meseria bancherului”; proba de prezentare a băncii sponsor „Banca noastră-i cea mai bună”; întrecerea căpitanilor „Întrebare de un leu – răspuns de o mie” și ultima probă artistic – muzicală „Leule leuțule, ce mai faci drăguțule?”.

Probele au fost evaluate de către juriu, în componența căruia au făcut parte:  Vitalie Jacota, artist emerit, actor la teatrul de revistă ”Ginta Latină”; interpreta Mariana Mihăilă; Elena Stovbun, reprezentantă a Fincombank; Natalia Grecu, reprezentantă a Moldova-Agroindbank și Angela Belobrov, Departamentul ”Investiții și Activitate Bancară”, ASEM.

Concurenţa între cele două echipe a fost una onestă, dar în acelaşi timp foarte tensionată. Ambele echipe au creat atmosferă plăcută, dând dovadă de măiestrie, artistism, dar şi de cunoştinţe teoretice şi practice în domeniu. La rândul său, publicul a fost foarte receptiv, echipele fiind încurajate cu aplauze furtunoase. Între probe, cei prezenți au fost delectați cu piese muzicale ale interpretei Mariana Mihăilă şi trupei „Catharsis”. Concursul a fost moderat de către showman-ul Sergiu Beznițchi, veteran al TVC.

La final, echipele s-au ales cu diplome și cadouri din partea sponsorilor.