SĂPTĂMÂNA DE INFORMARE / ATELIERE DE LUCRU „INFO WEEK – H2020”

Publicat: 06-12-2017 | Vizualizari:250

Academia de Studii Economice a Moldovei (ASEM) în parteneriat cu Centrul Proiecte Internaţionale al Academiei de Ştiinţe a Moldovei şi Reţeaua Punctelor Naţionale de Contact pentru Programul Cadru Orizont 2020, organizează Săptămâna de informare/Ateliere de lucru „Info Week – H2020”, care se va desfășura în perioada 11-15 decembrie 2017,  zilnic, începând cu ora 1000 până la ora 1200, în cadrul Academiei de Studii Economice a Moldovei (ASEM), Blocul F, sala 103.

...

Detalii ...

Masă rotundă: ”Starea şi perspectivele pregătirii tinerilor specialişti în informatică”

Publicat: 05-12-2017 | Vizualizari:187

În vederea adaptării programelor de studii la cererea și tendințele pieţei muncii, conducerea Facultății Cibernetică, Statistică și Informatică Economică din cadrul ASEM a invitat reprezentanții mai multor companii, specializate în domeniu IT, la o masă rotundă cu genericul ”Starea şi perspectivele pregătirii de tineri specialişti în Informatică”.

Întâlnirea a avut loc pe 29 noiembrie cu scopul de a identifica problemele și lacunele pe care le întâmpină angajatorii în procesul de recr...

Detalii ...

PBLMD: Experienţe noi de învăţare pentru studenţii programului de studiu Business şi Administrare

Publicat: 01-12-2017 | Vizualizari:197

În cadrul proiectului PBLMD – ”Introducerea învăţării bazate pe probleme in Moldova: Spre consolidarea competitivităţii si şanselor de angajare ale studenţilor", finanţat de Uniunea Europeană în cadrul programului Erasmus+, studenţii programului de studii Business şi administrare (eng.-rom.), axat pe învăţarea pe bază de probleme (PBL), au avut ocazia, în perioada 20 - 27 noiembrie, să participe la modul de instruire „Project Idea Generation” ţinut de dl. Romeo Turcan, profesor la Universitat...

Detalii ...

A fost tema unei mese rotunde, organizate vineri, pe 24 noiembrie, la ASEM, de către catedrele Finanțe si Asigurări, Contabilitate și Analiză Economică, Drept Public.

La dezbateri au participat: Radu Botezatu, reprezentant al Inspectoratului General de Politie; Vadim Prisacaru de la Procuratura municipiului Chișinău, precum și reprezentanți ai Ministerului de Finanțe; Inspectoratului Fiscal, Comisiei Naționale Anticorupție; secretarul de stat, responsabil de domeniul politici fiscale, vamale, contabile si de audit; Iurii Cicibaba, viceministru; Dorel Noroc, șef al Direcției politici fiscale și vamale; Natalia Tonu, șef adjunct al Direcției Reglementarea contabilității și auditului în sectorul corporativ; Dandara Viorel, auditor.

Activitatea tuturor celor prezenți la dezbateri vizează, pe de o parte, instruirea, pe de alta – schimbul de practici și experiențe referitoare la prevenirea, combaterea, investigarea, elucidarea infracțiunilor financiare.
Dr. Vostricov Denis, conf. univ., a vorbit publicului referitor la "Determinarea fenomenului delicte financiare", iar Maria Dima, dr., conf. univ., auditor a prezentat pe înțelesul tuturor un raport la tema: "Reglementări privind particularitățile contabilității și prezentării informațiilor în situațiile financiare. Prevederi fiscale de bază. Frauda și eroarea în misiunile de verificare".

Evenimentul a continuat cu un panel de discuții la temă.