SĂPTĂMÂNA DE INFORMARE / ATELIERE DE LUCRU „INFO WEEK – H2020”

Publicat: 06-12-2017 | Vizualizari:249

Academia de Studii Economice a Moldovei (ASEM) în parteneriat cu Centrul Proiecte Internaţionale al Academiei de Ştiinţe a Moldovei şi Reţeaua Punctelor Naţionale de Contact pentru Programul Cadru Orizont 2020, organizează Săptămâna de informare/Ateliere de lucru „Info Week – H2020”, care se va desfășura în perioada 11-15 decembrie 2017,  zilnic, începând cu ora 1000 până la ora 1200, în cadrul Academiei de Studii Economice a Moldovei (ASEM), Blocul F, sala 103.

...

Detalii ...

Masă rotundă: ”Starea şi perspectivele pregătirii tinerilor specialişti în informatică”

Publicat: 05-12-2017 | Vizualizari:185

În vederea adaptării programelor de studii la cererea și tendințele pieţei muncii, conducerea Facultății Cibernetică, Statistică și Informatică Economică din cadrul ASEM a invitat reprezentanții mai multor companii, specializate în domeniu IT, la o masă rotundă cu genericul ”Starea şi perspectivele pregătirii de tineri specialişti în Informatică”.

Întâlnirea a avut loc pe 29 noiembrie cu scopul de a identifica problemele și lacunele pe care le întâmpină angajatorii în procesul de recr...

Detalii ...

PBLMD: Experienţe noi de învăţare pentru studenţii programului de studiu Business şi Administrare

Publicat: 01-12-2017 | Vizualizari:197

În cadrul proiectului PBLMD – ”Introducerea învăţării bazate pe probleme in Moldova: Spre consolidarea competitivităţii si şanselor de angajare ale studenţilor", finanţat de Uniunea Europeană în cadrul programului Erasmus+, studenţii programului de studii Business şi administrare (eng.-rom.), axat pe învăţarea pe bază de probleme (PBL), au avut ocazia, în perioada 20 - 27 noiembrie, să participe la modul de instruire „Project Idea Generation” ţinut de dl. Romeo Turcan, profesor la Universitat...

Detalii ...

În perioada 21-26 noiembrie, președintele Consiliului Rectorilor din R. Moldova, împreună cu alți rectori de universități din țară și reprezentanți ai Ministerului Educației, Culturii și Cercetării din R. Moldova se află într-o vizită la Universitatea din Maribor, Slovenia.

Rectorul ASEM, Grigore Belostecinic, alături de alte personalități importante, inclusiv din cadrul ASEM, au discutat despre aplicabilitățile experienței Sloveniei și dezvoltarea strategiei privind internaționalizarea învățământului superior și de cercetare.

Delegația RM a avut o întrevedere cu Igor Ticar, prof. univ., rector al Universității din Maribor, în cadrul căreia a făcut cunoștință cu etapele de dezvoltare a Strategiei de internaționalizare a învățământului superior și de cercetare a Universității din Maribor.

De asemenea, în cadrul întâlnirii s-a abordat rolul calității învățământului superior asupra creșterii nivelului de internaționalizare.

Vizita are loc în cadrul proiectului internațional ELEVATE "Elevating the internationalisation of higher education in Moldova" ("Sporirea nivelului de internaționalizare a învățământului superior din Republica Moldova").