SĂPTĂMÂNA DE INFORMARE / ATELIERE DE LUCRU „INFO WEEK – H2020”

Publicat: 06-12-2017 | Vizualizari:250

Academia de Studii Economice a Moldovei (ASEM) în parteneriat cu Centrul Proiecte Internaţionale al Academiei de Ştiinţe a Moldovei şi Reţeaua Punctelor Naţionale de Contact pentru Programul Cadru Orizont 2020, organizează Săptămâna de informare/Ateliere de lucru „Info Week – H2020”, care se va desfășura în perioada 11-15 decembrie 2017,  zilnic, începând cu ora 1000 până la ora 1200, în cadrul Academiei de Studii Economice a Moldovei (ASEM), Blocul F, sala 103.

...

Detalii ...

Masă rotundă: ”Starea şi perspectivele pregătirii tinerilor specialişti în informatică”

Publicat: 05-12-2017 | Vizualizari:187

În vederea adaptării programelor de studii la cererea și tendințele pieţei muncii, conducerea Facultății Cibernetică, Statistică și Informatică Economică din cadrul ASEM a invitat reprezentanții mai multor companii, specializate în domeniu IT, la o masă rotundă cu genericul ”Starea şi perspectivele pregătirii de tineri specialişti în Informatică”.

Întâlnirea a avut loc pe 29 noiembrie cu scopul de a identifica problemele și lacunele pe care le întâmpină angajatorii în procesul de recr...

Detalii ...

PBLMD: Experienţe noi de învăţare pentru studenţii programului de studiu Business şi Administrare

Publicat: 01-12-2017 | Vizualizari:197

În cadrul proiectului PBLMD – ”Introducerea învăţării bazate pe probleme in Moldova: Spre consolidarea competitivităţii si şanselor de angajare ale studenţilor", finanţat de Uniunea Europeană în cadrul programului Erasmus+, studenţii programului de studii Business şi administrare (eng.-rom.), axat pe învăţarea pe bază de probleme (PBL), au avut ocazia, în perioada 20 - 27 noiembrie, să participe la modul de instruire „Project Idea Generation” ţinut de dl. Romeo Turcan, profesor la Universitat...

Detalii ...

Asociația Națională a Tinerilor Manageri (ANTiM) în colaborare cu Youth Generation cu susținerea financiara a EACEA în cadrul programului Erasmus + al Uniunii Europene, PNUD şi Ministerul Educaţiei, Culturii și Cercetării, a organizat, în perioada 21-22 noiembrie, Forumul International "Youth Entrepreneurship in a Modern Society".

În cadrul Forumului a avut loc și lansarea Școlii ASEM de Formare Continuă, director Aurelia Braguța.
Pe parcursul a două zile, organizatorii, "Youth Entrepreneurship in a Modern Society" și-au propus să ofere o platformă celor peste 200 de tineri antreprenori din Moldova, România, Ucraina, Italia, Georgia și Armenia să se întâlnească, să împărtășească istoriile de succes, să abordeze provocările din domeniul antreprenorial și să se dezvolte.

Antreprenoriatul este un element indispensabil într-o societate prosperă și modernă, deschizând calea spre noi viziuni, oportunități și o creștere economică. Performanțele antreprenoriale pot fi garantate printr-o reacție competitivă în fața provocărilor, a inovațiilor în continuă creștere, concurenței sporite și oportunitățile și tendințele economice mereu în schimbare.

În cadrul forumului au avut loc 12 sesiuni de instruire și seminare informative, panouri paralele și discursuri inspiraționale, dar și o expoziție de afaceri, inaugurată în scopul promovării produselor și serviciilor naţionale şi internaţionale, servind un spațiu de întâlnire cu potențialii clienți, stabilirea cooperării și extinderea afacerilor dincolo de frontierele naționale

Evenimentul a întrunit factori de decizie, experți în inovaţie și practicieni (IMM-uri, incubatoare de afaceri și organizații, ce sprijină şi promovează activităţile antreprenoriale), pentru a genera discuții și a găsi soluții, care să contribuie la îmbunătățirea mediului de afaceri și dezvoltarea antreprenoriatului social, inclusiv în rândul tinerilor, cu scopul de a influența dezvoltarea socială, economică și ecologică.