SĂPTĂMÂNA DE INFORMARE / ATELIERE DE LUCRU „INFO WEEK – H2020”

Publicat: 06-12-2017 | Vizualizari:250

Academia de Studii Economice a Moldovei (ASEM) în parteneriat cu Centrul Proiecte Internaţionale al Academiei de Ştiinţe a Moldovei şi Reţeaua Punctelor Naţionale de Contact pentru Programul Cadru Orizont 2020, organizează Săptămâna de informare/Ateliere de lucru „Info Week – H2020”, care se va desfășura în perioada 11-15 decembrie 2017,  zilnic, începând cu ora 1000 până la ora 1200, în cadrul Academiei de Studii Economice a Moldovei (ASEM), Blocul F, sala 103.

...

Detalii ...

Masă rotundă: ”Starea şi perspectivele pregătirii tinerilor specialişti în informatică”

Publicat: 05-12-2017 | Vizualizari:187

În vederea adaptării programelor de studii la cererea și tendințele pieţei muncii, conducerea Facultății Cibernetică, Statistică și Informatică Economică din cadrul ASEM a invitat reprezentanții mai multor companii, specializate în domeniu IT, la o masă rotundă cu genericul ”Starea şi perspectivele pregătirii de tineri specialişti în Informatică”.

Întâlnirea a avut loc pe 29 noiembrie cu scopul de a identifica problemele și lacunele pe care le întâmpină angajatorii în procesul de recr...

Detalii ...

PBLMD: Experienţe noi de învăţare pentru studenţii programului de studiu Business şi Administrare

Publicat: 01-12-2017 | Vizualizari:197

În cadrul proiectului PBLMD – ”Introducerea învăţării bazate pe probleme in Moldova: Spre consolidarea competitivităţii si şanselor de angajare ale studenţilor", finanţat de Uniunea Europeană în cadrul programului Erasmus+, studenţii programului de studii Business şi administrare (eng.-rom.), axat pe învăţarea pe bază de probleme (PBL), au avut ocazia, în perioada 20 - 27 noiembrie, să participe la modul de instruire „Project Idea Generation” ţinut de dl. Romeo Turcan, profesor la Universitat...

Detalii ...

La 4 mai 2017, Curtea Constitutuțională (CCM) a găzduit un grup de studenți din anul I ai Facultății Economie Generală și Drept a Academiei de Studii Economice a Moldovei, care au valorificat oportunitatea de a afla mai multe despre activitatea CCM.

La deschiderea evenimentului, grupul de studenți a fost salutat de către Președintele CCM, Alexandru Tănase. Astfel, în prima parte a evenimentului, viitorii juriști au fost informați despre hotărârile de referință ale CCM și impactul pentru generații pe care îl produc acestea.

O incursiune în evoluția jurisdicției constituționale, organizarea și activitatea CCM a fost efectuată de către judecătorul CCM, Veaceslav Zaporojan, care a oferit și răspunsuri la întrebările din audiență privind jurisprudența CCM. De asemenea, studenții au aflat mai multe despre atribuțiile CCM. În continuare, fostul judecător al Curții Constituționale a Lituaniei și actualul expert al proiectului UE ”Suport pentru Curtea Constituțională a Republicii Moldova,” Toma Birmontiene, a efectuat o trecere în revistă a aspectelor care țin de dimensiunea europeană a activității CCM.

Evenimentul a avut loc cu sprijinul proiectului UE ”Suport pentru Curtea Constituțională a Republicii Moldova.”

Pentru mai multe detalii a se vedea: http://constcourt.md/libview.php?l=ro&idc=7&id=1005&t=/Media/Noutati/Viitorii-juriti-au-facut-cunotinta-cu-activitatea-CCM#sthash.Q6Sh5ZK3.dpuf

const2
const3