SĂPTĂMÂNA DE INFORMARE / ATELIERE DE LUCRU „INFO WEEK – H2020”

Publicat: 06-12-2017 | Vizualizari:256

Academia de Studii Economice a Moldovei (ASEM) în parteneriat cu Centrul Proiecte Internaţionale al Academiei de Ştiinţe a Moldovei şi Reţeaua Punctelor Naţionale de Contact pentru Programul Cadru Orizont 2020, organizează Săptămâna de informare/Ateliere de lucru „Info Week – H2020”, care se va desfășura în perioada 11-15 decembrie 2017,  zilnic, începând cu ora 1000 până la ora 1200, în cadrul Academiei de Studii Economice a Moldovei (ASEM), Blocul F, sala 103.

...

Detalii ...

Masă rotundă: ”Starea şi perspectivele pregătirii tinerilor specialişti în informatică”

Publicat: 05-12-2017 | Vizualizari:193

În vederea adaptării programelor de studii la cererea și tendințele pieţei muncii, conducerea Facultății Cibernetică, Statistică și Informatică Economică din cadrul ASEM a invitat reprezentanții mai multor companii, specializate în domeniu IT, la o masă rotundă cu genericul ”Starea şi perspectivele pregătirii de tineri specialişti în Informatică”.

Întâlnirea a avut loc pe 29 noiembrie cu scopul de a identifica problemele și lacunele pe care le întâmpină angajatorii în procesul de recr...

Detalii ...

PBLMD: Experienţe noi de învăţare pentru studenţii programului de studiu Business şi Administrare

Publicat: 01-12-2017 | Vizualizari:201

În cadrul proiectului PBLMD – ”Introducerea învăţării bazate pe probleme in Moldova: Spre consolidarea competitivităţii si şanselor de angajare ale studenţilor", finanţat de Uniunea Europeană în cadrul programului Erasmus+, studenţii programului de studii Business şi administrare (eng.-rom.), axat pe învăţarea pe bază de probleme (PBL), au avut ocazia, în perioada 20 - 27 noiembrie, să participe la modul de instruire „Project Idea Generation” ţinut de dl. Romeo Turcan, profesor la Universitat...

Detalii ...

În ziua de luni, 19 iunie 2017, pentru prima dată, în fața Curții Constituționale (CCM) pledează studenții la drept al  Facultăţii EGD  al ASEM: Spînu Olga, Corcimari Cornelia, Cîşlaru Corina şi Avram Eugenia, de rând cu studenţii la drept de la 8 universități din țară, în cadrul Concursului de Procese Simulate în Dreptul Constituțional. Finala concursului va avea loc vineri, 23 iunie.

Judecătorul CCM, Veaceslav Zaporojan a salutat disponibilitatea viitorilor juriști ca să participe la acest concurs, care este o premieră pentru țară. Potrivit judecătorului CCM, lansarea concursului este o dovadă a faptului că ”atât Curtea Constituțională a Republicii Moldova, cât și instanțele judiciare devin parteneri cruciali în realizarea strategiei de dezvoltare a Uniunii Europene ”Europa 2020” de a stimula și de a menține dezvoltarea domeniului dreptului.”

Expertul cheie al proiectului Uniunii Europene ”Suport pentru Curtea Constituțională a Republicii Moldova,” Mamuka Jgenti a declarat că în perioada recentă, în domeniul drepturilor omului, în Republica Moldova s-au produs schimbări majore datorită activității CCM. În acest sens, expertul a declarat: ”Acest concurs constituie un exercițiu care va deschide mai multe oportunități participanților, în calitate de viitori juriști și avocați. Iar aceasta devine și mai actual în contextul oportunităților de apărare a drepturilor fundamentale prin ridicarea excepțiilor de neconstituționalitate în fața CCM, atunci când sunteți parte a unui litigiu în instanță, avocat sau judecător.”

Universitățile participante – 8 la număr – sunt din întreaga țară: ASEM, ULIM, USM, USEM, USPEE „Constantin Stere” din Chișinău, „Alecu Russo” din Bălți, Universitatea de Stat „Bogdan Petriceicu Hașdeu” din Cahul și Universitatea de Stat din Comrat.

Scopul acestui concurs, organizat în premieră pentru Moldova, este să ofere posibilitatea studenților să aplice în practică cunoștințele teoretice acumulate și să dezvolte abilitățile practice de pledanți în fața CCM.

La finalul concursului – în ziua de vineri, 23 iunie 2017 – echipelor participante li se vor acorda diplome de grad și certificate de participare. Concursul se desfășoară cu sprijinul proiectului Uniunii Europene ”Suport pentru Curtea Constituțională a Republicii Moldova.”

Vedeţi mai mult: http://constcourt.md/libview.php?l=ro&idc=7&id=1047&t=/Media/Noutati/Pentru-prima-data-studenti-din-universitatile-din-tara-concureaza-in-fata-Curtii-Constitutionale#sthash.4jEsYUei.dpuf

const2
const3
const3