SĂPTĂMÂNA DE INFORMARE / ATELIERE DE LUCRU „INFO WEEK – H2020”

Publicat: 06-12-2017 | Vizualizari:266

Academia de Studii Economice a Moldovei (ASEM) în parteneriat cu Centrul Proiecte Internaţionale al Academiei de Ştiinţe a Moldovei şi Reţeaua Punctelor Naţionale de Contact pentru Programul Cadru Orizont 2020, organizează Săptămâna de informare/Ateliere de lucru „Info Week – H2020”, care se va desfășura în perioada 11-15 decembrie 2017,  zilnic, începând cu ora 1000 până la ora 1200, în cadrul Academiei de Studii Economice a Moldovei (ASEM), Blocul F, sala 103.

...

Detalii ...

Masă rotundă: ”Starea şi perspectivele pregătirii tinerilor specialişti în informatică”

Publicat: 05-12-2017 | Vizualizari:199

În vederea adaptării programelor de studii la cererea și tendințele pieţei muncii, conducerea Facultății Cibernetică, Statistică și Informatică Economică din cadrul ASEM a invitat reprezentanții mai multor companii, specializate în domeniu IT, la o masă rotundă cu genericul ”Starea şi perspectivele pregătirii de tineri specialişti în Informatică”.

Întâlnirea a avut loc pe 29 noiembrie cu scopul de a identifica problemele și lacunele pe care le întâmpină angajatorii în procesul de recr...

Detalii ...

PBLMD: Experienţe noi de învăţare pentru studenţii programului de studiu Business şi Administrare

Publicat: 01-12-2017 | Vizualizari:208

În cadrul proiectului PBLMD – ”Introducerea învăţării bazate pe probleme in Moldova: Spre consolidarea competitivităţii si şanselor de angajare ale studenţilor", finanţat de Uniunea Europeană în cadrul programului Erasmus+, studenţii programului de studii Business şi administrare (eng.-rom.), axat pe învăţarea pe bază de probleme (PBL), au avut ocazia, în perioada 20 - 27 noiembrie, să participe la modul de instruire „Project Idea Generation” ţinut de dl. Romeo Turcan, profesor la Universitat...

Detalii ...

Academia de Studii Economice a Moldovei, sub egida rectorului şi Senatul Studenţesc al ASEM organizează cea de-a XV- a ediţie concursului de frumuseţe şi inteligenţă „Miss ASEM – Viitoarea Femeie de Afaceri”, tinerele aspirante la titlul de „cea mai frumoasă domnişoară care va reprezinta ASEM-ul în anul 2017”.

Ediția jubiliară a concursului din acest an coincide cu jubileul ASEM -  25 ani de la fondare.

Scopul concursului este de a promova frumosul în mediul de afaceri și de a susține spiritul antreprenorial în rândul studentelor ASEM. Alături de evenimentele tradiționale unui concurs de frumusețe, Miss ASEM – Viitoarea Femeie de Afaceri, include activități, evenimente orientate către dezvoltarea brand-ului personal al viitoarelor femei de afaceri.

Amploarea evenimentelor organizate pe parcursul celor 14 ani de la lansare concursului, a făcut ca acesta să fie foarte cunoscut publicului larg și popular în mass-media.

Înscrierile pentru Preselecţia Miss ASEM 2017 se vor putea realiza în două moduri: fie prin trimiterea unui e-mail cu formularul de aplicare la adresa: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it., care trebuie să conţină cel puţin trei fotografii şi datele personale ale concurentei, până în data de 31 ianuarie 2017 sau prin completarea formularului tip, care vor fi distribuite la decanatele facultăţilor din cadru instituţiei.

Aici găsești formularul: Formular de participare Miss ASEM 2017

Concursul din acest an cuprinde următoarele probe:

  1. Prezentarea personală într-un  mod artistic;
  2. Prezentarea sponsorului de către participante;
  3. Prezentarea soluției pentru o problemă de business;
  4. Prezentarea în rochii de seară/mireasă.

Finala proiectului va avea loc la sfârşitul lunii martie-începutului lunii aprilie la unul din cele mai selecte localuri din Chişinău.

Premiul mare oferit câştigătoarei este o foaia turistică pentru două persoane în Grecia care include: cazare 7 nopți/8 zile; transport tur-retur; asigurare medicală și 3 excursii gratuite la: Thessaloniki, Mănăstirile Meteora, Muntele Olimp, oferită de Panda Tur!

Pe lângă cadourile acordate de organizatori şi sponsorii concursului aceasta va beneficia şi de acces direct la cele mai mari evenimente de fashion şi frumuseţe din Chişinău.

Reamintim ca în cadrul proiectului finalistele care vor participa la concurs vor fi zece la număr şi vor fi selectate la o preselecţie organizată pentru toate aplicantele la data de 3 februarie 2017.

Cu drag echipa de organizare Miss ASEM 2017,
membri a Senatului Studențesc al ASEM!