SĂPTĂMÂNA DE INFORMARE / ATELIERE DE LUCRU „INFO WEEK – H2020”

Publicat: 06-12-2017 | Vizualizari:261

Academia de Studii Economice a Moldovei (ASEM) în parteneriat cu Centrul Proiecte Internaţionale al Academiei de Ştiinţe a Moldovei şi Reţeaua Punctelor Naţionale de Contact pentru Programul Cadru Orizont 2020, organizează Săptămâna de informare/Ateliere de lucru „Info Week – H2020”, care se va desfășura în perioada 11-15 decembrie 2017,  zilnic, începând cu ora 1000 până la ora 1200, în cadrul Academiei de Studii Economice a Moldovei (ASEM), Blocul F, sala 103.

...

Detalii ...

Masă rotundă: ”Starea şi perspectivele pregătirii tinerilor specialişti în informatică”

Publicat: 05-12-2017 | Vizualizari:197

În vederea adaptării programelor de studii la cererea și tendințele pieţei muncii, conducerea Facultății Cibernetică, Statistică și Informatică Economică din cadrul ASEM a invitat reprezentanții mai multor companii, specializate în domeniu IT, la o masă rotundă cu genericul ”Starea şi perspectivele pregătirii de tineri specialişti în Informatică”.

Întâlnirea a avut loc pe 29 noiembrie cu scopul de a identifica problemele și lacunele pe care le întâmpină angajatorii în procesul de recr...

Detalii ...

PBLMD: Experienţe noi de învăţare pentru studenţii programului de studiu Business şi Administrare

Publicat: 01-12-2017 | Vizualizari:207

În cadrul proiectului PBLMD – ”Introducerea învăţării bazate pe probleme in Moldova: Spre consolidarea competitivităţii si şanselor de angajare ale studenţilor", finanţat de Uniunea Europeană în cadrul programului Erasmus+, studenţii programului de studii Business şi administrare (eng.-rom.), axat pe învăţarea pe bază de probleme (PBL), au avut ocazia, în perioada 20 - 27 noiembrie, să participe la modul de instruire „Project Idea Generation” ţinut de dl. Romeo Turcan, profesor la Universitat...

Detalii ...

Cu ocazia celei de-a 25-a aniversări de la  fondarea Academiei de Studii Economice a Moldovei,
catedra “Investiţii şi Pieţe de Capital”, organizează Conferinţa ştiinţifică internaţională cu genericul:
ROLUL INVESTIŢIILOR ÎN DEZVOLTAREA ECONOMIEI DIGITALE ÎN CONTEXTUL GLOBALIZĂRII FINANCIARE,
care se va desfăşura în perioada 22-23 decembrie, 2016.

Limbile de lucru ale Conferinţei – română, engleză, rusă.

În vederea elaborării programului Conferinţei, înscrierea participanţilor se va efectua conform formularului de înscriere, pe care Vă rugăm, să-l expediaţi în format electronic până la 12 decembrie 2016 pe adresa de e-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it..

Până la 16.12.2016 participanţii vor fi informaţi, pe cale electronică, cu privire la recepţionarea formularului.

Tezele comunicărilor ştiinţifice vor fi expediate pe adresa de e-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. până la 22 februarie 2017 (condiţiile de perfectare a tezelor), în vederea publicării ulterioare a Culegerii de teze ale comunicărilor ştiinţifice.

Culegerii i se va atribui indicele bibliografic ISBN.

În Culegere vor fi incluse tezele comunicărilor prezentate în cadrul Conferinţei, precum şi tezele, transmise pe cale electronică.

Participanţii vor primi certificate de participare la Conferinţă.