SĂPTĂMÂNA DE INFORMARE / ATELIERE DE LUCRU „INFO WEEK – H2020”

Publicat: 06-12-2017 | Vizualizari:266

Academia de Studii Economice a Moldovei (ASEM) în parteneriat cu Centrul Proiecte Internaţionale al Academiei de Ştiinţe a Moldovei şi Reţeaua Punctelor Naţionale de Contact pentru Programul Cadru Orizont 2020, organizează Săptămâna de informare/Ateliere de lucru „Info Week – H2020”, care se va desfășura în perioada 11-15 decembrie 2017,  zilnic, începând cu ora 1000 până la ora 1200, în cadrul Academiei de Studii Economice a Moldovei (ASEM), Blocul F, sala 103.

...

Detalii ...

Masă rotundă: ”Starea şi perspectivele pregătirii tinerilor specialişti în informatică”

Publicat: 05-12-2017 | Vizualizari:199

În vederea adaptării programelor de studii la cererea și tendințele pieţei muncii, conducerea Facultății Cibernetică, Statistică și Informatică Economică din cadrul ASEM a invitat reprezentanții mai multor companii, specializate în domeniu IT, la o masă rotundă cu genericul ”Starea şi perspectivele pregătirii de tineri specialişti în Informatică”.

Întâlnirea a avut loc pe 29 noiembrie cu scopul de a identifica problemele și lacunele pe care le întâmpină angajatorii în procesul de recr...

Detalii ...

PBLMD: Experienţe noi de învăţare pentru studenţii programului de studiu Business şi Administrare

Publicat: 01-12-2017 | Vizualizari:208

În cadrul proiectului PBLMD – ”Introducerea învăţării bazate pe probleme in Moldova: Spre consolidarea competitivităţii si şanselor de angajare ale studenţilor", finanţat de Uniunea Europeană în cadrul programului Erasmus+, studenţii programului de studii Business şi administrare (eng.-rom.), axat pe învăţarea pe bază de probleme (PBL), au avut ocazia, în perioada 20 - 27 noiembrie, să participe la modul de instruire „Project Idea Generation” ţinut de dl. Romeo Turcan, profesor la Universitat...

Detalii ...

Consiliile Americane pentru Educație Internațională din Moldova, cu susținerea Ambasadei SUA din Moldova, organizează o serie de cursuri naționale de instruire în scopul dezvoltării competențelor didactice ale profesorilor activi de limbă engleză.

„Impact” este proiectul care are drept scop evaluarea necesităților curente ale profesorilor activi de limba engleză, precum și găsirea căilor de îmbunătățire a mediului lor de lucru, așa încât predarea limbii engleze să fie o alegere de carieră mai atractivă pentru tinerii profesioniști.

Obiective generale:
  • îmbunătățirea cunoștințelor participanților privind metodele și procedurile de predare
  • învățarea unor mecanisme concrete orientate către asigurarea unui proces de predare calitativ
  • creșterea gradului de conștientizare a subiectelor sensibile legate de predarea limbii engleze
  • implicarea participanților în procesul de stabilire a noilor legături în mediul profesional
  • stimularea schimbului de practici didactice vis-a-vis de subiectele propuse

Cursurile de instruire se vor desfășura în incinta Centrului European de Educație FIDES și vor întruni 40 de participanți de pe tot teritoriul Republicii Moldova, inclusiv regiunea transnistreană și regiunea autonomă Găgăuzia.

* Se va acorda prioritate candidaților care doresc să participe la toate cele 3 cursuri.

Perioadele de desfășurare a cursurilor:
  • 27 – 29 Octombrie - "Transforming Your Teaching Style"
  • 24 – 26 Noiembrie - "The Psychology of Learning"
  • 26 – 28 Ianuarie - "Ethics in EFL Classroom. Do It Right"

Evenimentul este totalmente finanțat de Ambasada SUA din Moldova. Toți participanții vor fi asigurați cu mese gratuite pentru perioada evenimentului, iar cei ce vor veni din regiuni din afara or. Chișinău vor fi asigurați și cu cazare.

Detalii cu privire la cursurile de instruire puteți găsi în pachetul informativ - http://bit.ly/2g0IXN4

Doritorii de a participa sunt invitați să completeze formularul de înregistrare până la data de 9 octombrie – http://bit.ly/2x695fl

Pentru mai multe informații vă rugăm să contactați This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.