SĂPTĂMÂNA DE INFORMARE / ATELIERE DE LUCRU „INFO WEEK – H2020”

Publicat: 06-12-2017 | Vizualizari:261

Academia de Studii Economice a Moldovei (ASEM) în parteneriat cu Centrul Proiecte Internaţionale al Academiei de Ştiinţe a Moldovei şi Reţeaua Punctelor Naţionale de Contact pentru Programul Cadru Orizont 2020, organizează Săptămâna de informare/Ateliere de lucru „Info Week – H2020”, care se va desfășura în perioada 11-15 decembrie 2017,  zilnic, începând cu ora 1000 până la ora 1200, în cadrul Academiei de Studii Economice a Moldovei (ASEM), Blocul F, sala 103.

...

Detalii ...

Masă rotundă: ”Starea şi perspectivele pregătirii tinerilor specialişti în informatică”

Publicat: 05-12-2017 | Vizualizari:197

În vederea adaptării programelor de studii la cererea și tendințele pieţei muncii, conducerea Facultății Cibernetică, Statistică și Informatică Economică din cadrul ASEM a invitat reprezentanții mai multor companii, specializate în domeniu IT, la o masă rotundă cu genericul ”Starea şi perspectivele pregătirii de tineri specialişti în Informatică”.

Întâlnirea a avut loc pe 29 noiembrie cu scopul de a identifica problemele și lacunele pe care le întâmpină angajatorii în procesul de recr...

Detalii ...

PBLMD: Experienţe noi de învăţare pentru studenţii programului de studiu Business şi Administrare

Publicat: 01-12-2017 | Vizualizari:207

În cadrul proiectului PBLMD – ”Introducerea învăţării bazate pe probleme in Moldova: Spre consolidarea competitivităţii si şanselor de angajare ale studenţilor", finanţat de Uniunea Europeană în cadrul programului Erasmus+, studenţii programului de studii Business şi administrare (eng.-rom.), axat pe învăţarea pe bază de probleme (PBL), au avut ocazia, în perioada 20 - 27 noiembrie, să participe la modul de instruire „Project Idea Generation” ţinut de dl. Romeo Turcan, profesor la Universitat...

Detalii ...

Compania Moore Stephens KSC și Academia de Studii Economice din Moldova investesc activ în educarea și pregătirea profesională a tinerilor, viitori specialiști din Moldova, drept urmare în octombrie 2017 se dă startul Concursului Bursa Moore Stephens, ediția a treia.

Concursul se va desfășura semestrial și prevede 5 burse pentru studenții anilor II și III (inclusiv IV dacă se aplică) cu frecvența la zi, care studiază la facultățile Contabilitate, Finante și Bănci și Facultatea Cibernetică, Statistică și Informatică Economică a Academiei de Studii din Moldova (ASEM).

Studenții eligibili sunt invitați să aplice, iar dosarul de aplicare trebuie să conțină următoarele:
  1. Eseu/cercetare cu tematica specifică domeniului de studii (audit, contabilitate, securitate informațională, tehnologii informaționale, bănci, finanțe etc.);
  2. Copia carnetului de note sau document confirmativ, obținut de la facultate, privind reușita la sesiunea precedentă;
  3. Curriculum Vitae;
  4. Numele și datele de contact ale unei persoane de referință, care poate recomanda participantul (coleg, profesor etc.);
  5. Informație despre participarea activă în cadrul olimpiadelor și conferințelor universitare și stiințifice.

Toate materialele vor fi transmise la adresa: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Termenul-limită de înscriere în concurs este 13 octombrie 2017, iar rezultatele vor fi anunțate până la data de 27 octombrie 2017.